Pravé italské citronové gelato z odrůdy citronu zvané „Femminello Siracusano“, 460ml.
Extra panenský olivový olej ochucený bílým lanýžem. Chuť vynikajícího extra panenského olivového oleje v kombinaci s intenzivní chutí bílého lanýže pro ochucení s výraznými tóny a jedinečnou chutí. Přidejte jej k jakémukoliv jednoduchému pokrmu a nechte naplno vyznít. Abyste lépe ocenili kvalitu tohoto oleje, doporučujeme jej používat za studena - při vaření by se vůně díky teplu mohla rozptýlit.
Balzamikový ocet Saporoso zraje 6 let v dubových a 6 měsíců v nerezových sudech. Vyrábí se z vysoce kvalitních hroznů odrůd Trebbiano Modenese a Lambrusco Grasparossa. Vůně je intenzivní, chuť kyselá s tóny divokých květů, trávy a hořčice. Konzistence je sirupově hustá, barva tmavě hnědá. Díky své lehkosti se doporučuje na všechny druhy zeleniny, vařené syrové nebo grilované, na pečeně a zvěřinu.
Bílý balzamikový ocet Prelibato s nejlepšími sicilskými pomeranči. Ideální je po malých kapkách na čerstvé i vyzrálé sýry. Vynikající je také na všechny druhy ryb a měkkýšů, čerstvé ovoce a krémovou zmrzlinu.
Tento balzamikový ocet je vyroben z přírodního extraktu z bílého lanýže a ze šťávy bílých hroznů, které spolu zrají v dřevěných sudech. Jeho chuť je aromatická a trochu štiplavá. Lze použít místo kousků lanýžů nebo v kombinaci s nimi pro zesílení chuti. Vynikající na těstoviny a korýše.
Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou. Do nich se dále přidává sůl, česnek, parmezán, piniové oříšky a nakonec olivový olej.
Balzamikový ocet z Modeny vyrobený z hroznového moštu a vinného octa, zrající v dubových barikových sudech. Má kulatou a intenzivní chuť, vyváženou kyselost, vysokou hustotu. Stoprocentně přírodní produkt bez karamelu, barviv a přísad. Nejlepší je na zeleninových salátech, omeletách, caprese, pečených masech, carpacciu a vařeném mase, ale také v malých kapkách na rizoto a čerstvé ovocné saláty.
Extra panenský olivový olej Italico Fratoio di Riva je vyráběn v plném souladu s normami kvality, které charakterizují Agraria Riva del Garda. Má lehké ovocné aroma s lehkým bylinkovým nádechem. Chuť je harmonická, mírně nahořklá a kořeněná. Je ideální na polévkách, salátech, grilované zelenině a skvěle si ho vychutnáte jen s pečivem.
Extra panenský olivový olej ochucený bílým lanýžem. Chuť vynikajícího extra panenského olivového oleje v kombinaci s intenzivní chutí bílého lanýže pro ochucení s výraznými tóny a jedinečnou chutí. Přidejte jej k jakémukoliv jednoduchému pokrmu a nechte naplno vyznít. Abyste lépe ocenili kvalitu tohoto oleje, doporučujeme jej používat za studena - při vaření by se vůně díky teplu mohla rozptýlit.
Extra panenský olivový olej Italico Fratoio di Riva je vyráběn v plném souladu s normami kvality, které charakterizují Agraria Riva del Garda. Má lehké ovocné aroma s lehkým bylinkovým nádechem. Chuť je harmonická, mírně nahořklá a kořeněná. Je ideální na polévkách, salátech, grilované zelenině a skvěle si ho vychutnáte jen s pečivem.
Balzamikový ocet z Modeny vyrobený z hroznového moštu a vinného octa, zrající v dubových barikových sudech. Stoprocentně přírodní produkt bez karamelu, barviv a přísad. Používá se na saláty, vařenou a syrovou zeleninu, pečené maso, carpaccio, nalité v malých kapkách na rizoto, caprese s buvolí mozzarellou, smaženou zeleninu, čerstvé jahody i domácí zmrzlinu.
Užijte si je samotné jako lahodný snack místo pizzy nebo je podávejte s cherry rajčaty a nebudete moci přestat. Spolu s Burratou je podávejte s bílým vínem jako je Locorotondo nebo sicilské Alcamo.
Oliva „Bella di Cerignola“ je zvláštní kultivar pocházející z města Cerignola v Apulii. Známá jako největší oliva na světě, vyniká na patře svou pevnou, křupavou dužinou a lahodnou chutí. Někdy je považována za „olivu pro začátečníky“. Vynikající k aperitivu nebo jako přísada do salátů a předkrmů.
Mandlové cantuccini jsou vyráběny z vysoce kvalitních surovin v souladu s tradiční recepturou pouze z mouky, cukru, čerstvých vajec, italských mandlí a přírodní vanilkou. Díky řemeslnému zpracování a kvalitě surovin si zachovávají chuť i vůni tak, jako byly vyráběné kdysi a připomínají domácí sušenky. Nejlepší jsou namáčené do dezertního vína Vin Santo, ale můžete je namáčet také do kávy i čaje.
Olej zrozený z vášně k italské kuchyni a kvalitním ingrediencím. Olivový olej je výsledkem šetrného lisování ručně sklízených oliv. Pro přidání pikantní chuti a aromatu jsou do oleje ponořeny vysoce kvalitní italské chilli papričky. Výsledkem je harmonický mix, který v sobě spojuje jemný, voňavý olivový olej s ostrým a výrazným podtónem chilli.
Tento olivový olej je vyráběn z prvotřídních oliv, pečlivě sklizených a lisovaných, aby se zachovaly všechny výživové hodnoty a jedinečná chuť. Ochucení hříbky učiní z vašeho jídla skutečný gurmánský zážitek. Hříbky jsou pečlivě vybrány a sušeny, aby se zachovala jejich sytá a intenzivní chuť. Když se spojí s měkkostí olivového oleje, výsledek je skutečně neodolatelný.
Olej je vyráběn z pečlivě vybraných oliv z italských olivových hájů, které jsou sklizeny ručně v čase nejvyšší zralosti, aby se zachovaly všechny hodnoty a chuť. Jemný rozmarýn, který je přidán do oleje, je pečlivě vybrán a přidán v okamžiku, kdy je jeho aroma nejsilnější. Jedinečná kombinace poskytuje gurmánský zážitek, který je intenzivní, ale nikdy nepřebíjí přirozenou chuť olivového oleje.
Tento výjimečný produkt je výsledkem tradiční italské výroby, ve které se kombinuje vysoce kvalitní olivový olej s čerstvými citrony. Olej je vyráběn z pečlivě vybraných oliv, které jsou sklizeny a zpracovány podle tradičních italských metod, aby se zachovaly všechny jejich nutriční hodnoty. Do oleje jsou poté přidány čerstvé citrony, které přidávají jeho jedinečnou a neodolatelnou chuť.
Olivy „Peranzana“ jsou vynikajícím produktem z území Apulie a zejména z provincie Foggia. Díky své silné chuti jsou skutečným potěšením. Vynikající jako přísada na pizzu, do salátů nebo těstovin.
Oliva „Bella di Cerignola“ je zvláštní kultivar pocházející z města Cerignola v Apulii. Známá jako největší oliva na světě, vyniká na patře svou pevnou, křupavou dužinou a lahodnou chutí. Někdy je považována za „olivu pro začátečníky“. Zkuste je na olivovém oleji jemně orestovat s rozmarýnem, trochou citronové kůry a celými stroužky česneku a podávejte po vychladnutí.
Oliva „Bella di Cerignola“ je zvláštní kultivar pocházející z města Cerignola v Apulii. Známá jako největší oliva na světě, vyniká na patře svou pevnou, křupavou dužinou a lahodnou chutí. Někdy je považována za „olivu pro začátečníky“. Zkuste je na olivovém oleji jemně orestovat s rozmarýnem, trochou citronové kůry a celými stroužky česneku a podávejte po vychladnutí.
Olivy „Nocellara“ jsou lahůdkou, která nesmí chybět na stole milovníků dobrého jídla. Mají intenzivní zelenou barvu, pevnou konzistenci a jsou obzvláště chutné. Ideální k jídlu samostatně, jako svačina, k přípravě aperitivů, předkrmů i k sýrům a uzeným masům.
Vynikající rizoto se čtyřmi druhy sýrů je jasnou volbou na rychlý oběd nebo večeři. Postup přípravy: Na pánvi zahřejte olivový olej, vsypte obsah balíčku a zlehka restujte 2 minuty. Poté přidejte naběračku vývaru. Vařte na mírném ohni asi 25 minut, míchejte a vždy po odvaření přidávejte další vývar, opakujte do změknutí rýže. Nakonec můžete přidat nastrouhaný parmazán a nechte minutu odležet.
Tato směs na rizoto je vyrobena z nejlepších italských surovin, zcela bez přísad, obohacena je pouze zeleninou, aromatickými bylinkami a voňavými hřiby. Cílem bylo vyrobit kvalitní produkt s rychlou přípravou, který můžete mít vždy po ruce a jsou zde zachovány chutě a jednoduchost. Rýže je vynikajícím zdrojem energie, bílkovin, vitamínů i minerálů.
Sugo Basilico - jemně pikantní italská omáčka na těstoviny s bazalkou a chilli. Stačí jen prohřát, smíchat s uvařenými těstovinami a dle chuti přidat parmezán.
Arrabbiata omáčka nebo italsky sugo all'arrabbiata je pikantní omáčka na těstoviny z česneku, rajčat a sušených červených chilli papriček vařených na olivovém oleji. Omáčka pochází z regionu Lazio, a zejména z Říma.
Sugo Cipolla Rossa je lahodná italská rajčatová omáčka s červenou cibulí Tropea z Kalábrie. Stačí prohřát, smíchat s uvařenými těstovinami a dle chuti přidat parmezán.
Omáčka na těstoviny s pikantním salámem Nduja, což je tradiční lahodný měkký a roztíratelný kalábrijský salám vyrobený z prémiových kusů masa černých kalábrijských prasátek a kalábrijských červených chilli papriček, které dodávají charakteristickou ohnivou chuť. Omáčku stačí prohřát a smíchat s uvařenými těstovinami.
Vynikající rizoto se sýrem a pepřem je jasnou volbou na rychlý oběd nebo večeři. Postup přípravy: Na pánvi zahřejte olivový olej, vsypte obsah balíčku a zlehka restujte 2 minuty. Poté přidejte naběračku vývaru. Vařte na mírném ohni asi 25 minut, míchejte a vždy po odvaření přidávejte další vývar, opakujte do změknutí rýže. Nakonec můžete přidat nastrouhaný parmazán a nechte minutu odležet.